Hieronder lichten wij, als voorbeeld, enkele vaak voorkomende problemen toe waarbij training zumo uitkomst zou kunnen bieden.

Angst
Sommige kinderen zijn vaak bang, gespannen of zenuwachtig. Bijvoorbeeld om alleen thuis te zijn, om een spreekbeurt te houden, voor honden, om vriendjes te maken, voor het donker enzovoorts. Bang zijn we allemaal wel eens, maar het is zonde als angst je leven bepaalt!

Druk
Ieder kind is wel eens druk en doet wel eens dingen zonder erbij na te denken. Soms worden kinderen druk door externe prikkels, maar soms ook door prikkels van binnenuit. Kinderen kunnen over hun eigen grenzen heen gaan. Vervolgens kan het hen weer moeite kosten om tot rust te komen.

 

Concentratie
Sommige kinderen hebben moeite om zich te concentreren of hun aandacht ergens bij te houden. Ze willen zich graag focussen, maar raken snel afgeleid door prikkels om zich heen. Dit kan hen belemmeren op school, bij het maken van huiswerk of in het contact met anderen.

Zelfvertrouwen
Sommige kinderen kunnen erg onzeker zijn. Ze kunnen bang zijn wat anderen over hen denken, hoe ze overkomen in het contact met anderen en durven soms bepaalde dingen niet te doen.

 

Meer hierover lezen? Download hier onze informatiebrochure (pdf)
 
© zumotraining.nl